Wel en wee.

Het wel en wee van Swalmens Liedertafel

Ceciliafeest 2023

Op 25 november vierden we met het koor het jaarlijkse feest ter ere van de heilige maagd Cecilia, patrones van muzikanten. Het was weer erg gezellig. Veel gelachen werd er bij de oud hollandse spellen waarbij heel wat behendigheid kwam kijken. De muziek werd verzorgd door Thijs Hannen en de avond werd afgesloten met een buffet waarmee de inmiddels hongerige magen gevuld werden.

Harrie Piepers werd gehuldigd in verband met zijn 40 jaar lidmaatschap van Swalmens Liedertafel. Harrie gefeliciteerd!

Ook werd tijdens het feest afscheid genomen van 3 bestuursleden. Hans Spee, Frank Verkoijen en Math Beckers namen afscheid. Inmiddels hebben de nieuwe bestuursleden Jo Beckers, Frans Heijnen, Felix Ramakers en Jos Claessen de bestuursfuncties overgenomen waarbij Frans de penningmeester is en Jos de voorzitter.

 

Ledenwerving:

Swalmens Liedertafel vergrijst en dat is jammer.

Daarom  zoeken wij naar mogelijkheden aan de vergrijzing van het koor te ontsnappen. Wij zijn hard bezig om Swalmens
Liedertafel aantrekkelijker te maken voor nieuwe leden. Het zal geen rock-koor worden maar er wordt hard gewerkt om het repertoire te verjongen. Ook zal er het nodige aan de uitstraling van De Zank veranderen en zullen er in de toekomst meer optredens plaats vinden op tal van verschillende plaatsen in Swalmen en Roermond.
De Zank doet haar best om dit koor, dat 130 jaar binnen de Swalmer gemeenschap een functie heeft, voor de bevolking van Swalmen te behouden.Bent u geïnteresseerd in ons koor, kom dan gerust even langs op donderdagavond in De Robijn te Swalmen. U bent van harte welkom.

Jacq Muiter benoemd tot erelid.

We hadden Jacq al met het Ceacileafeest voor zijn 70 jarig lidmaatschap en zijn werkzaamheden binnen de Zank willen benoemen tot erelid van Swalmens Liedertafel. Helaas lukte dat vanwege ziekte niet, maar wat in het vat zat verzuurde niet.
Donderdag 09-01-2020 is Jacq benoemd tot erelid van Swalmens Liedertafel en de daarbij behorende oorkonde werd hem uitgereikt. Jacq toonde zich zeer verheugd met de benoeming.

Happy Train Roermond

Swalmens Liedertafel moet alle zeilen bijzetten om financieel het hoofd boven water te houden  en nog lang een muzikale bijdrage te kunnen leveren aan gebeurtenissen binnen de gemeenschap van Swalmen. Elke bijdrage is daar welkom! Mocht u ons financieel willen ondersteunen dan kan dat altijd door een bedrag over te maken op de rekening van de Penningmeester Swalmens Liedertafel NL15 RABO 0150303807.

De leden van Swalmens Liedertafel zitten zelf ook niet stil. Om de kas weer een beetje te spekken verzorgden zij op 2,3,4 en 5 januari als chauffeur en conducteur met de Happy Train het vervoer van het Outlet Roermond naar het Centrum en terug. Dit tot volle tevredenheid van de organisatoren Stichting Citymanagement Roermond.

Optreden Kerstmarkt Swalmen:

Op 15 december 2019 werkte Swalmens Liedertafel mee aan de Kerstmarkt in Swalmen. Onder leiding van onze dirigent Nic Hermans werden kerstliedjes ten gehore gebracht in de Lambertuskerk en op de Markt.

Huldiging leden:

Tijdens het concert Muziek Verbindt op 5 oktober 2019 werden een viertal leden van Swalmens Liedertafel in het zonnetje gezet.

Joep Breuer 25 jaar lid.


Joep klein van stuk maar groot van stem. Hij zingt als bas binnen het koor. Joep is er gewoon elke repetitie en geniet dan altijd zichtbaar. Hij is een man van weinig woorden. Wij zijn heel blij met hem.

Huub Suylen 40 jaar lid.

Huub, in tegenstelling tot Joep iets meer uit de kluiten gewassen. In het verleden heeft hij een aantal functies gehad binnen Swalmens Liedertafel. Zo is hij een tijd lang bestuurslid geweest en heeft onder andere daarmee zijn steen aan de ontwikkeling van het koor bijgedragen. Huub is altijd duidelijk. Dat hij duidelijk laat merken dat hij het ergens mee eens of oneens is wordt altijd zeer op prijs gesteld. Huub heeft veel plezier in het zingen en wil graag na de repetities nog even blijven plakken i ’t Klumpke.

Sjaak Muiter 70 jaar lid.

Sjaak, ook niet groot van stuk maar wat een volhouder. Vol overgave zingt hij nog iedere week mee als bariton en als men denk dat hij dat de kantjes ervan af loopt heeft men het mis. Hij is steeds attent en kan nog best flink boos worden als wij er tijdens de repetitie een potje van maken. Jarenlang is Sjaak tevens archivaris geweest van onze vereniging. Contentieus heeft hij gedurende al die jaren het wel en wee van het koor verzameld en geordend zoadat wij op vandaag, tijdens ons 130 jarig bestaan een uitstekende terugblik hebben op het wel en wee en de prestaties van Swalmens Liedertafel.
Speciaal voor deze gelegenheid was zijn zoon uit Zwitserland hiernaar toe gekomen en met een korte toespraak feliciteerde ook hij zijn vader en moedigde hem aan vooral zo door te gaan!

Piet de Wit 50 jaar lid.

Piet wordt deze maand ( oktober 2019) 100 jaar oud! Helaas is hij niet zo best meer ter been en lukt het hem niet meer om op de wekelijkse repetities te komen. Piet was altijd met veel plezier aanwezig en heeft altijd genoten. Ook tijdens dit concert was het duidelijk aan hem te zien dat hij genoot en ontzettend plezier had. Wat zou hij nog graag naar de repetities komen. Over zo’n man als Piet kun je natuurlijk bladzijden vol schrijven.
Wij als koor waren erg verheugd dat Piet er tijdens deze uitvoering bij was.

Het was ons een eer om tijdens dit concert deze 4 kanjers in het zonnetje te zetten.

Concert Muziek Verbindt 5 oktober 2019 in de Robijn te Swalmen

In gemeenschapshuis De Robijn aan de Robijnstraat 3 in Swalmen vond zaterdag 5 oktober een concert plaats in het kader van Muziek Verbindt. Hieraan namen deel:  Swalmens Liedertafel,  het Trommel- en Fluiterkorps Heide en ook duo Faye en Nioby en Die Marktredwitzer Blasmisukanten gaven acte de présence.

Optreden Hattingen (Duitsland) 29 juni 2019

Op uitnodiging van het gemengd koor Mundwerk uit Hattingen heeft Swalmens Liedertafel op 29 juni 2019 een optreden verzorgd tijdens het Holschentorfest in Hattingen (Duitsland).

Het “Holschentor Fest” is een feest dat jaarlijks door een van de verenigingen, die gratis gebruik maken van een schoolgebouw “Holschentor” dat door de gemeente ter beschikking wordt gesteld,  wordt georganiseerd. Aan het feest namen 11 muziekverenigingen deel. De aanvang was om 11.oo uur toen de temperatuur als gestegen was tot boven de 30 graden. Uiteraard werd begonnen met Kaffee un Kuchen. De dames van het gastkoor hadden maar liefst 46 taarten gebakken.

Om 14.00 waren we aan de beurt. Dat werd peentjes zweten!
We hadden tot groot enthousiasme van de vele toehoorders, die een plek in de schaduw hadden gezocht, een uitstekend optreden en werden na afloop dan ook door velen aangesproken en gecomplimenteerd met ons optreden.

Het was een uitstekend georganiseerd feest. Er was werkelijk aan alles gedacht en buiten de eerder genoemde Kaffee mit Kuchen was er de alom bekende Kurriewurst mit Pommes en uiteraard was er meer dan voldoende drank aanwezig om de door de hitte gekwelde kelen te smeren. Dat alles bij gezellige muziek van de deelnemende koren en muziekverenigingen.

Om 18.00 uur zijn we vertrokken naar het hotel waar een uitstekend en uitgebreid diner-buffet op ons stond te wachten. Dit heerlijk maal werd vervolgd door een gezellige avond waarbij wij ook afscheid namen van onze dirigent Paul Jansen die ons in augustus gaat verlaten.

Zondag hebben we nog een heerlijke dag in Hattingen gehad. Door het koor dat ons uitgenodigd had was voor ons nog een rondleiding door het prachtige Hattingen geregeld. De burgemeester liet zich nog even zien en nam met veel lovende woorden afscheid van ons.
Na nog een paar uurtjes in de Altstadt van Hattingen doorgebracht te hebben en nog een paar liedjes ten gehore gebracht te hebben zijn we om16.00 uur weer vertrokken.
Tevreden en voldaan kwamen we om 17.30 weer in Swalmen aan.


 

 

 


 

Op 29 september 2018 namen we deel aan het bovenstaande najaarsconcert. De deelnemende koren waren:

Gastheer: Koninklijk erkend mannenkoor Sint Caecillia Koningsbosch

Meijels Mannenkoor

Swalmens Liedertafel (De Zank)

Tijdens deze geslaagde avond brachten de drie koren een gevarieerd programma waarvan de toehoorders met volle teugen hebben genoten.