Over ons

Over ons:

Swalmens Liedertafel is een mannenkoor. Een gezellige club die in 1889 werd opgericht door  Theodorus Geraedts. Uit de schutterij “Oranje” ontstond een club mannen, die graag wilden zingen. Ook niet-leden van de schutterij sloten zich hierbij aan. Gerard Krekelberg was tevens de eerste dirigent.

Swalmens Liedertafel, in Swalmen ook wel “de Zank” genoemd, heeft altijd in de Swalmer gemeenschap een belangrijke rol gespeeld. Vele ( jonge ) mannen, uit heel veel gezinnen, zijn in de loop der jaren lid van het mannenkoor geweest. Een blik op de ledenlijsten vanaf het begin laat zien, dat tot in deze tijd enkele familienamen steeds weer terugkomen.

Swalmens Liedertafel bestaat op dit moment uit ongeveer 30 leden. Er is altijd behoefte aan nieuwe aanwas. Alle mannen zijn van harte welkom, maar “jongeren” van nog geen zestig toch wel het meeste. Ons koor repeteert elke donderdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in De Robijn te Swalmen onder leiding van dirigent Ruud Pricken. Na de repetitie blijven de nodige leden stiekem hangen waarbij de nodige wetenswaardigheden worden uitgewisseld en gezelligheid en lachen een belangrijke rol speelt.

Wilt u weten wie er in ons koor zingt klink dan HIER